HTML

technikai elemzések

Technikai elemzések részvényekről.

Friss topikok

  • Befektető: A portfolio.hu felmérése alapján az elemzők nem számít Mikulás-ralira, csupán -/+ 5 százalékos elm... (2007.12.04. 15:33) Mit hoz a Mikulás?

Linkblog

Phylaxia

2007.12.05. 08:50 ráBux

 

Filózol a Phylaxián ?

(technikai elemzés)

  

A tegnapi kereskedés során 3,8 %-os „szárnyalással” a Phylaxia Nyrt. teljesített a legjobban BÉT parkettjén. A papír ezt mindössze 1 pontos emelkedéssel érte el. Mint köztudott november 29-én lett a tőzsdére bevezetve az a 80,5 millió darab, egyenként 25 forint névértékű törzsrészvény, melynek zártkörű kibocsátására május 30-án, július 26-án és augusztus 21-én került sor. Ennek hatására a tőzsdére bevezetett papírok száma 83.201.492 darabról 163.772.551 darabra emelkedett, azaz közel megduplázódott. A kibocsátással és a korábbi negyedeléssel a kispapírok likviditása, pedig igen csak megugrott.

 Az alacsony kibocsátási árra reagálva – egyben attól a félelemtől vezérelve, hogy a spekulánsok nagy nyereséget szakítva hamar túladnak rajta – a részvénypapír árfolyama meredek zuhanásnak indult, és 3 hónap alatt 35 % vesztett értékéből.

 A 25 Ft-os kibocsátási ár november elején megálljt parancsolt az esésnek, és a papír egy 25-27 Ft közötti sávban kezdett el oldalazni sokszor a tegnapi ugráshoz hasonló növekedéseket felmutatva. És amíg sok kisbefektető árgus szemekkel nézi, hogy ezek az ugrások vajon egy emelkedő trend kezdetét mutatják-e, nem veszik észre az oldalazásban rejlő remek lehetőségeket.

Ahogy az ábrán is látni az elmúlt egy hónap alatt a tegnapihoz hasonló 26 és 27 Ft közötti árfolyammozgást legalább 14 alkalommal lehetett lekereskedni. (Nem beszélve a napon belüli day trade lehetőségekről). A forgalom is adott volt. A nyereség igaz szerényebb, mint egy blue chip esetében, de a spekuláció sikere a profit mellett egyben az önbizalom növelése is. Ja és még egy momentum: a Phylaxia esés nélkül vészelte át a november végi tőzsdei vérengzést!

Az elmúlt időszak részvényadatait vizsgálva megállapítható, hogy a Bollinger szalagok beszűkültek, ami közeli nagy elmozdulást jelez. Az MACD felülről közelít a Signal felé, ami nem túl bíztató, bár mintha a Histogram emelkedést mutatna. Az RSI és a Stochastic mutató sem fordult még. Tehát egyelőre még további oldalazás várható. A 200 napos mozgóátlag 28 Ft-nál már komoly akadály, míg a 25 Ft támaszként szolgálhat.

(Az elemezések és kommentárok kizárólag tájékozató jellegűek, nem minősülnek értékpapír vagy bármely befektetési eszköz vásárlására vagy eladására való felhívásnak.)

Szólj hozzá!

Címkék: tőzsde technikai elemzés phylaxia

A bejegyzés trackback címe:

https://elemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr56252829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása