HTML

technikai elemzések

Technikai elemzések részvényekről.

Friss topikok

  • Befektető: A portfolio.hu felmérése alapján az elemzők nem számít Mikulás-ralira, csupán -/+ 5 százalékos elm... (2007.12.04. 15:33) Mit hoz a Mikulás?

Linkblog

Econet

2007.12.19. 08:27 ráBux

 

Merre mehet az Econet?

(Technikai elemzés)

(2007.12.18.)

  

Tegnap egy újabb akvizíciót jelentett be az econet.hu. Ezúttal a www.jox.hu internetes oldalt üzemeltető PRO FUTURE Informatikai Beruházó és Fejlesztő Kft-t vásárolja fel. Az ügylet súlyát tekintve nem jelentős, ugyanakkor hétfőn már történt egy bejelenés az econet részéről, ami ennél lényegesen nagyobb volumenű beruházásról szólt. Eszerint az econet.hu keret-megállapodást írt alá a Vivanet Magyarország Internet Szolgáltató Kft 100%-ának 2008. március 17-ig való felvásárlásáról. Az ügylet összesen 850 millió forintot tesz ki. A cég tehát terjeszkedik, hírek vannak, hosszú távon bika. De mikor szálljunk be és mi várható mostanában? Mit mond a technika?

Az árfolyam december eleje óta mintha egy enyhe emelkedő pályára állt volna, azonban a forgalom itt is elég lagymatag. Az utóbbi egy hétben is mintha csak oldalazna a papír. Tegnap kísérletet tett a felső Bollinger szalag kitolására, az azonban útját állta és csúnya fekete gyertya lett a próbálkozásból. Hiába jöttek a jó hírek, ha a kedvezőtlen nemzetközi hangulat útját állta. Talán ma nagyobb sikerrel lesz, és sikerül áttörnie a 213 Ft-os ellenállást. Ellenkező esetben további oldalazás várható, sőt még a 200 Ft-os árfolyamig is visszanézhet, ahol már érdemes megvenni. Én bízom benne, hogy 207 Ft-nál az 50 napos mozgóátlag most már stabil támaszt nyújt. Alatta a 200 Ft a következő megállj; pánikra, pedig csak 195 Ft eleste esetén kell számítani. Azonban ha vállalat felől továbbra is jó hírek jönnek, a forgalom idővel csak megindul… akkor pedig uccu neki.

zsombi

 

 

(Az elemezések és kommentárok kizárólag tájékozató jellegűek, nem minősülnek értékpapír vagy bármely befektetési eszköz vásárlására vagy eladására való felhívásnak.)

Szólj hozzá!

Címkék: tőzsde részvény elemzés econet

A bejegyzés trackback címe:

https://elemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr80269014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása