HTML

technikai elemzések

Technikai elemzések részvényekről.

Friss topikok

  • Befektető: A portfolio.hu felmérése alapján az elemzők nem számít Mikulás-ralira, csupán -/+ 5 százalékos elm... (2007.12.04. 15:33) Mit hoz a Mikulás?

Linkblog

Nyomda

2007.12.02. 21:32 ráBux

 

Az Állami Nyomda nyomdokában

(technikai elemzés)

 

A hazai pánik nem kerülte el az Állami Nyomda parkettjét sem. A papír 1 hónap leforgása alatt 14%-ot zuhant, s előfordult az is, hogy a részvény 11.700 Ft-os árfolyamon cserélt gazdát. Aztán a múlt héten korrekció indult meg a piacán, ami felvetette a kérdést, hogy vajon fordulóponthoz érkeztünk-e, és hogy érdemes-e rövidtávon is jól jövedelmező befektetésként gondolni rá?

Ha 1 éves múltba tekintünk vissza egy szabálytalan Elliott ciklus bontakozik ki a szemünk előtt. Két apró eltérés okozza a szabálytalanságot:

  • először is a 4. hullámmal bekövetkező korrekció időtartamban nem egyezik meg a 2-3 emelkedéssel
  • és, hogy az A. pont nem esik a 3. pont alá.

 

Ennek okán pusztán az Elliott-ciklus egy variációjáról, egy szabálytalan Zig-Zag formációról beszélhetünk. Láthatjuk, hogy a 8. hullám az 5-A hullám 161,8 %-áig – 12.200 Ft-ig – vitte le az árfolyamot, majd a 200 napos mozgóátlag támaszt adva megfordította az esést. A ciklus ezzel teljesült és befejeződött.

 

A korrekció új esélyt adott az emelkedő trendnek. Ezt mutatja, hogy csütörtökön már réssel nyitott a papír, ami még nem került betöltésre. Kitörési rés? Kíváncsian várom a folytatást.Az MACD igen meredeken keresztezte a Signalt. Ez jó jel a továbbiakra nézve. A Stochastic mutató és az RSI is bíztató. Egyedül a részvény likviditása zavaró, ami sajnos tovább csökkent azzal, hogy a fundamentálisan indokolatlan árakat már kihasználták a bennfentesek is! (November 28-án az EG Capital 3,401 darab részvényt vásárolt, ezzel befolyása 18.5%-ra nőtt a társaságban.)

Ellenállások pedig akadnak: 13.600 , illetve az 50 napos mozgóátlag 13.800 környékén. A 13.250 gyenge, a 12.900 pedig már erős támasz.

 

(Az elemezések és kommentárok kizárólag tájékozató jellegűek, nem minősülnek értékpapír vagy bármely befektetési eszköz vásárlására vagy eladására való felhívásnak.)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: technikai elemzés állami nyomda

A bejegyzés trackback címe:

https://elemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr73250106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása