HTML

technikai elemzések

Technikai elemzések részvényekről.

Friss topikok

  • Befektető: A portfolio.hu felmérése alapján az elemzők nem számít Mikulás-ralira, csupán -/+ 5 százalékos elm... (2007.12.04. 15:33) Mit hoz a Mikulás?

Linkblog

Graphisoft Park

2007.12.14. 08:30 ráBux

 

Gs. Parkban parkol a pénzed? várj még vele….

(Technikai elemzés)

(2007.12.14.)

  

Unalmas hétköznapjait éli a Graphisoft Park. Gyakorlatilag semmi forgalom mellett vegetál, és jelentős hírek sem érkeznek a cég felől. Az árfolyamának mozgása októberben lassú lecsorgásba váltott, majd a november végén történt vérengzés gyors zuhanásba taszította a papírokat. Ennek következtében három hónap alatt a részvények értéke közel 10 %-t estek.

Mindezek ellenére sokan az egyik legalulértékeltebb papírnak tartják a BÉT-en. A Concorde szeptemberi elemzése szerint a 2008 év végi egy részvényre jutó nettó eszközérték 1.855 forint. A 10 %-os likviditási diszkont alkalmazása után pedig céláruk 1.670 forint volt, amire pedig felhalmozást javasoltak. (Lásd: tozsdeforum.hu)

Az ingatlanadóról, és egyáltalán a globális ingatlanszektorról érkező hírek nem kedveznek a társaságnak, azonban érdemesnek találtam technikai oldalról is megvilágítani az árfolyam esésének okait.

Ha megfigyeljük az egy év alatt befutott emelkedést, akkor azt vesszük észre, hogy a grafikon egy szabálytalan Elliott ciklust futott be. Csakúgy, mint az Állami Nyomdánál a szabálytalanságot itt is az okozza, hogy 4. hullámmal bekövetkező korrekció időtartamban nem egyezik meg a 2-3 emelkedéssel.

 

A formáció szabályai szerint az A. pont a 3. alá a C. pont, pedig a 4. alá esett. Kérdés, hogy vajon innen merre veszi az irányt a görbe.

A november végi esés után a papír korrekciója nem volt túl megnyugtató, azonban ha korábbi 5–A. esést is megvizsgáljuk, akkor az után is hasonló unalmas oldalazást fedezhetünk fel. 

Megerősítést – bármilyenfajta elmozdulásra is – az indikátorok nem adnak. Az árfolyam ráült a 200 napos mozgóátlagra, amely támaszt nyújt 1.369 Ft-on. Ahogy az ábrán nyomon követhetjük a korábbinál hasonló helyzetben az 50 napos mozgóátlag adott lehetőséget az elrugaszkodáshoz. Kérdés, hogy ezúttal a piaci környezet esélyt ad-e a GsPark-nak arra, hogy hasonló módon behozza lemaradását? Az 1.670 pont még messze van, a szilveszter pedig már a nyakunkon.

Mindazoknak, akik a papírban ülnek és türelmesen várják, hogy felfedezzék, csak egy jó nagyot kívánhatok! Az pedig legyen a FORGALOM!

zsombi

 

(Az elemezések és kommentárok kizárólag tájékozató jellegűek, nem minősülnek értékpapír vagy bármely befektetési eszköz vásárlására vagy eladására való felhívásnak.)

Szólj hozzá!

Címkék: tőzsde technikai elemzés graphisoft park

A bejegyzés trackback címe:

https://elemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr75263316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása